Potaž Od Pečuraka


Za ovaj recept vam je potrebno:

•Pakovanje šampinjona
•Začini (ja sam stavio vlašac, mirođiju, bosiljak, majčinu dušicu, biber, kari, origano-vrlo mali prstohvat)
•Kašika masti
•Čenić belog luka
•1/4 crnog luka
•Oko 4dl vode

Priprema:

Pečurke sam dobro oprao, a zatim i iseckao na krupnije delove. 


Dodao mast i iseckani crni i beli luk.


Prodinstao vrlo malo, dodao pečurke i nalio vodom.


Kuvao na srednjoj vatri dok nisu omekšale, otprilike nekih 30-ak minuta. Vodu procedio i sačuvao. Uzeo štapni mikser i izblendirao, dodavajući vodu u kojoj su se kuvale. Količina vode zavisi od toga koliko želite da vam bude gusta. Kada sam dobio željenu gustinu dodao sam začine i vratio na ringlu do prvog ključa. Sklonio sa plotne. Za to vreme, taman da se malo ohladi, spremio sam sirova rezanca od tikvica.



Dodao ih neposredno pre konzumiranja. Ukoliko niste u restrikciji možete staviti i krem sir od kefira (kako sam napravio krem sir možete pogledati OVDE)


Nadam se da vam se dopao ovaj ručkić. Ukoliko jeste share-uj te ga, pravite, čitajte, degustirajte, gledajte...

Želim vam lep i prijatan dan!

1 comment:

  1. Da li bi trebalo da krajnji rezultat bude corbica za jedan, mozda jedan i po tanjir? Meni tako ispade, ne znam da li sam nesto pogresno uradila, a detaljno sam pratila recept :/ ako ne, da li da ih kuvam u vise vode?

    ReplyDelete