Hrono Hleb Od Ražanog I Ječmenog Brašna


Za ovaj recept vam je potrebno:

2 čaše (od kiselog mleka) ražanog brašna 
1 čaša (od kiselog mleka) ječmenog brašna
Kašičica sode bikarbone
Kašičica soli
Kašika limunovog soka
1 1/2 čaša (od kiselog mleka) kisele vode
3 kašike semenki golice

Priprema:

Izmešao sam sve suve sastojke, a potom dodao i ove ostale. Kašikom sve lepo sjedinio. Smesa treba da vam bude takva da kada zabodete kašiku ona ostane da stoji. 

Zatim sam pleh nauljio mašću a onda i izručio smesu. Oblikovao je mokrim  rukama, po površini izrezao nožem i posuo brašnom. 


Prekrio krpom da odmori nekih 45 minuta. Ubacio sam ga u zagrejanu rernu na pečenje. Pekao se prvo na 180 stepeni 30-ak minuta (ovlaš prekriveno alu. folijom), zatim na 200 stepeni nekih 20-ak minuta (ovlaš prekriveno alu. folijom) i na kraju sam sklonio foliju i pekao ga još nekih 10-ak minuta na 220 stepeni.

Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar