Za ovaj recept vam je potrebno:
•Puna čaša (od kiselog mleka) ražanog brašna
•Pola čaše (od kiselog mleka) ovsenog brašna
•1 jaje
•Pola čaše od kiselog mleka kisele vode + 1 kašika
•Pola kašičice sode bikarbone
•Kašika limunovog soka
•Puna kašika neistopljene masti
Priprema:
Pomešao sam suve sastojke, jaje posebno viljuškom u tanjiru umutio, a zatim dodao u suve. Na red je došla kisela voda, limun, mast. Sve to izmešao kašikom i lepo sjedinio.
Kalupčiće sam premazao mašću i punio ih smesom, vadeći je kašikom.
Odozgo posuo malo semenkama golice i prosenim grizim (opciono).
Zagrejao rernu i ubacio ih. Pekli su se nekih sigurno 20-ak minuta na 220 stepeni. Da budem iskren nisam gledao na sat. Ko prizna, pola mu se prašta.
To bi bilo to, a ja sada odo' na sajam u potrazi za budućim poslom. Držite mi fige.
Inače, da vam otkrijem još neku tajnicu. Baš sam fin i darovit danas! Je l da?Hmmmm, moguće da je zbog finog pića od sinoć...
E, pa ovako, da bi vam peciva bila još ukusnija moja preporuka je da nabavite i koristie ovu sodu. Sodu bikarbonu bez aluminijuma...
A na vama je da se malo namučite i potražite je. Baš sam zloćest!
Mala tajna velikih majstora!
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar