Za ovaj recept vam je potrebno:
- 2 kisela mleka
- 4 čaše (od kiselog mleka) brašna - ja sam koristio ražano i speltino
- Kašičica soli
- Kašičica sode bikarbone
- Kašika limunovog soka
Priprema:
Sjedinio sam sve sastojke. Zatim sam izručio smesu po radnoj površini po kojoj sam posuo brašno i doradio testo. Testo treba da vam bude meko i glatko. Napravio oblik pogače i posuo odozgo prosenim grizom.
Stavio sam je na pleh koji sam prethodno premazao mašću i odložio u zagrejanu rernu na pečenje i to na 220 stepeni nekih 20-ak minuta.
*Nemojte se striktno pridržavati satnice i vremena pečenja jer su ipak tipovi rerani različiti.
Fenomenalna je čak i kada se uveče ispeče za ujutru, ali je obavezno uvijte u krpu. I dalje bude mekana i sveža, tanko se reže i vrlo malo mrvi.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar