Za ovaj recept vam je potrebno:
2 čaše od kiselog mleka ovsenih mekinja (samlevenih u mlinu za kafu ili blenderu)
2 čaše od kiselog mleka kokosovih ljuspica (brašna)
Malo soli
Ravna kašičica sode bikarbone
1 jaje
1 banana
Kašika rogača
Kašičica cimeta
Kašika limunovog soka
Kisele vode (postepeno dodajte dok ne dobijete strukturu guśu od običnih palačinki - do tri čaše)
Priprema:
Prvo pomešati sve suve sastojke i samleti ih u blender da dobijete finu strukturu. Zatim pomešate u blender jaje, kiselu vodu i limunov soka i ekstrahovati par sekundi. Sjedinite obe strukture i promešajte da dobijete jednoličnu masu. Na zagrejanom tiganju dodajte po dve kašike smese i formirati podeblji krug. Pečete sa jedne strane do 5 min. I sa druge isto toliko možda malo manje, sve dok ne dobijete tamniju boju kao na slici.
Filovao sam ih domaćim džemom od šljiva i crne čokolade sa malo posutim kokosovim ljuspicama.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar