9 Nov 2015

Ono kad sebe častiš na ovaj način!


Za ovaj recept vam je potrebno:

2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna (tip 1250)
1/2 čaše od kiselog mleka heljdinog integralnog brašna
2 kašike chia semenki
Kašičica sode bikarbone
Kašičica morske soli
1 1/2 čaše vode - ja sam koristio Prolom vodu
Kašika limunovog soka

Priprema:

Prvo sam promešao sve suve sastojke (brašno, so, soda, chia semenke) zatim dodao vodu, limun, promešao i dobio potrebnu smesu. Ostavio da odmori nekih 15-ak minuta kako bi chia semenke odradile svoj posao tj. nabubrele i otpustile sluz. Za to vreme sam uključio rernu da mi se ugreje. Kašikom sam vadio smesu i stavljao je na pleh koji sam prethodno premazao mašću. Smesa treba da vam bude takva da kada je budete stavljali na pleh ona ostane da stoji, ne razliva se tj. kompaktna i čvršća. Pekle si se na 200 stepeni nekih 20-ak minuta. 


Uz ove vruće lepinjice ovaj put na meniju su se našli kajmak i čvarci.


Ovako nešto neki ljudi koji paze na ishranu mogu samo da maštaju jer ne znaju šta je zapravo prava ishrana.


Inače, kajmak i čvarci se ne preporučuju ljudima koji su na početku svoje restrikcije. 

Prijatno!








0 komentara:

Postavi komentar