150g fruktoze
5 kašika vode
100g surutke u prahu
100g putera (ukoliko imate bilje bi bilo da stavite kakao puter)
Burbon (štapić) vanile
Opciono:
Bademi
Kokos
Priprema:
Pomešao sam vodu i fruktozu i stavio na plotnu da se šećer istopu odnosno ušpinuje, toliko da poprimi žućkastu boju. Sklonio sa ringle i dodao surutku u prahu i štapnim mikserom izmiksao kako bi se dobila glatka smesa bez grudvica. Ubacio puter i mešao dok se nije istopio a zatim i doradio štapnim mikerom. Izlio na papir za pečenje, posuo krupno mlevenim bademima i kokosom i ubacio u zamrzivač da se stegne.
Imajte na umu da je ovo bila samo proba, kako bi čokolada po strukturi bila nalik kupovnoj recept ću morati i dalje da doradjujem i usavršavam. Hvala!
Opet sam je pravio, ali u malo izmenjenom izdanju. Ovaj put sa cimetom i bademima :-)
Inače, brzo se topi na sobnoj temperaturi pa se mora držati u zamrzivaču što smatram manom, ali zato je ukus odličan. Čim budem kupio kakao puter isprobaću ga pa javljam utiske.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar