28 Oct 2015

Jednostavne, a dobre...


Za ovaj recept vam je potrebno:

2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna
1/2 čaše od kiselog mleka heljdinog integralnog brašna
1/2 čaše ovsenih mekinja
2 ravne kašike chia semenki
Kašičica soli
Kašičica sode bikarbone
Kašika limunovog soka
1 puna čaša od kiselog mleka mlake vode i još malo manje od 1/2 čaše


Priprema:

Pomešao sam prvo sve suve sastojke (brašno, so, sodu i chia semenke) zatim sam dodao vodu, limun i zamesio testo. Ostavio sam nekih 15-ak minuta da chia semenke odrade svoj deo posla, da nabubre i otpuste sluz (inace, chia semenke su mi poslužile u ovom slučaju kao vezivno tkivo. Ne znam da li ste znali, ali jedna supena kašika chia semenki zamenjuje jedno jaje).
Nakon toga sam bašno posuo po radnoj površini, testom ga pokupio, napravio poduži valjak i izrezao ga na nekoliko delova (6). Od svakog dela sam napravio podeblju pljosku. Izrezao ih po površini nožem i posuo brašnom. Stavio ih u zagrejanu rernu na pečenje. Pekli su se oko 30 minuta na 200 stepeni.


Prijatno!



0 komentara:

Postavi komentar